Kultur og debat

240 sider
ISBN 9788755912267
Udgivelsesdato:
05. mar. 2008
Af Jacob Wendt Jensen
UDSOLGT

Del på Facebook

CUT

Bag om dansk films nye guldalder – fortalt af dem, der skabte den

CUT er historien om de mennesker og begivenheder, der skabte dansk films anden guldalder, der startede med Vinterbergs "Festen" og Lars von Triers "Idioterne" i 1998. Det er fortællingen om filmbranchen i dag, hierarkier og stjernenykker, store personligheder, små budgetter og ven- og fjendskaber. Det er ydermere en perlerække af hidtil ufortalte anekdoter om Danmarks mest markante manuskriptforfattere, instruktører, skuespillere, producenter, fotografer, klippere, komponister - og mange andre af faggrupperne i filmindustrien.

“Fremragende interviewbog … grundigt indblik i nyere dansk film og folkene bag den nye guldalder ... selvskrevet til en plads på filmhylden ved siden af de allerbedste filmbøger, videokassetter og dvd-film.”
– Fyns Stiftstidende

"... et rigtig godt bud på en behind the scenes-bog om den ellers svært gennemskuelige filmverden."
– Jyllands-Posten

“En bog, som gør læseren klogere på filmens vide verden – også den læser, der som undertegnede i al beskedenhed allerede ved en hel del om emnet.”
– Information

“En guldgrube af viden om mennesker og meninger, tanker og talenter, viljer og viden inden for de seneste 10 års danske film ... Fremragende filmbilleder, der passer perfekt til en fremragende filmbog.”
– Kristeligt Dagblad

"Imponerende og ekstrem grundig ... Det fantastiske ved denne bog er, at så mange forskellige mennesker kommer til orde. Lige fra skuespillerne og producenten til lysmanden og klipperen. Det er en vanvittig og hudløs ærlig fortælling om dansk films stjernestund med dertilhørende storhedsvanvid og brutale magtkampe."
– 24timer


Presse / Download

Haase Forlag A/S | Løvstræde 8, 2.tv. | 1152 København K | haase@haase.dk | Salgs- og handelsbetingelser