Bag porten til Haases Hus i Løvstræde 8 i det centrale København gemmer der sig en lang historie. Haase Forlag har eksisteret i mere end 140 år og er dermed et af landets ældste forlag. Det er det absolut ældste privatejede forlag.

For tiden udgiver vi ca. 10-15 nyheder om året, primært skole- og lærebøger samt populære fagbøger. Hertil kommer nye oplag af backlisttitlerne, der pt. tæller over 300 aktive titler. Vi udsender kun så mange titler, at vi kan følge hver enkelt udgivelse helt til dørs og give den 100 % opmærksomhed.

Undervisningsbøgerne tager udgangspunkt i studieplanerne for de enkelte fagområder. Fokus er specielt inden for naturfag til ungdomsuddannelserne. Vi producerer foruden trykte bøger også digitale udgaver.

Fagbøgerne udgøres især af biografier og titler med en historisk vinkel.

Vi værner om den gamle, stolte tradition med vægt på kvalitet, den gode fortælling og et tæt samarbejde med forfattere og konsulenter. Sådan, mener vi, skabes de bedste læseoplevelser!

Mange freelancere ud i redaktion og grafisk design er tilknyttet forlaget – vi samarbejder med dem, vi mener er de bedste inden for deres felt.

Virksomheden er et aktieselskab. Bestyrelsen udgøres af tidligere direktør i Gyldendals Bogklubber, billedkunstner og konsulent Tine Weppler (formand), advokat Niels Kahlke, controller John Stig Hansen, samt Michael Haase. Sidstnævnte ejer 100 % af aktierne i Haase Forlag A/S.


Forlagets historie – kort fortalt

1877: Firmaet grundlægges, da Gyldendal frasælger bogladen i Klareboderne til dens daværende ledere, Daniel Emil Lehmann og Carl Sechmann Stage. Det varer ikke længe, før Lehmann & Stage også begynder på forlagsvirksomhed, først og fremmest kommissionsskrifter og skolebøger.

1896: Lehmann & Stage får salmebøger i kommission for Det kgl. Vajsenhus og bibler for Det danske Bibelselskab. Produktion og salg af salmebøger og bibler i Danmark fortsætter frem til begyndelsen af 1980’erne.

1897: Firmaet flytter til Løvstræde 8 (hvor vi stadig har til huse).

1911: Poul Peter Melbye Haase bliver medejer af firmaet efter at have været ansat siden 1884.

1921: Sønnen Ejnar Haase optages som kompagnon og firmanavnet ændres til P. Haase & Søn. I Ejnar Haases tid udbygges forlagsvirksomheden til også at omfatte mange skønlitterære udgivelser.

1959: Firmaet videreføres af Ejnar Haases søn, Niels Jørgen Haase.

1993: Bogladeaktiviteterne frasælges. Firmaet koncentrerer sig nu om forlagsvirksomheden.

1996: Fjerde generation, Michael Haase, overtager ledelsen.

2001: Michael Haase blive eneejer. Udgivelseslinjen skærpes. Fokus sættes på skole- og lærebøger samt fagbøger.

2006: Firmanavn ændres til Haase & Søn A/S; forlaget hedder fremover Haase & Søns Forlag.

2008: Det omfattende lærebogssystem TRE RELIGIONER vinder undervisningsmiddelprisen efter fem års udviklingsarbejde.

2010: Forlagets første e-bog udgives. Et år senere er bogen nr. 1 på bestsellerlisten for ebøger (aug. 2011).

2012: Sammen med fire andre lærebogsforlag udvikles en fælles indkøbsportal for i-bøger og e-bøger til ungdomsudannelserne: gymportalen.dk. Fem andre forlag tilslutter sig de næste par år.

2014: Første engelsksprogede e-bog udgives world wide. Digital udgivelse nr. 100 udgives.

2015: Firmanavn ændres til Haase Forlag A/S.

2019: Det fælles brancheinititaiv om en fælles portal for ebøger målrettet ungdomsuddannelserne – gymportalen.dk – lukkes. Forlaget indgår aftale med Praxis om distribution af ebøger til ungdomsuddannelserne.

2021: Forlagets udgivelse, “Barrison-feberen” af Hans Henrik Appel, vinder prisen som årets historiske bog 2020.

2021: Pr. 1/7 er alle aktiviter i Haase Forlag A/S solgt til Lindhardt & Ringhof A/S samt Praxis Forlag A/S.

Haase Forlag A/S | Løvstræde 8, 2.tv. | 1152 København K | haase@haase.dk | Salgs- og handelsbetingelser