NYHED


ISBN 9788755951310
Udgivelsesdato:
11. aug. 2016
Af Jan O. Kongstad

Del på Facebook

Skal vi krepere her som dyr? (e-bog)

Den dramatiske historie om kaptajn Kochs grønlandsekspedition tværs over indlandsisen med islandske heste 1912-1913

Hele den samlede historie – fra idé til fuldførelse – om kaptajn J.P. Kochs i sin samtid berømmede forskningsrejse til Nordøstgrønland 1912-13.

Historikeren Jan Kongstads bog er det første overordnede værk om Kochs dramatiske ekspedition, der ud over ekspeditionsdeltagernes dagbøger er sammenstykket af talrige dokumenter fra bl.a. Grønlandske Handel og Grønlands Styrelse.

Ekspeditionen var den første, der overvintrede på indlandsisen, den første der benyttede islandske heste som træk- og lastdyr, og den første der foretog iskerneboringer på indlandsisen, hvormed en stor dansk disciplin blev grundlagt. Ekspeditionen var også den første, der på klos hold oplevede – og overlevede – en gletsjer kælve.

Bogen udgives i samarbejde med Arktisk Institut og er rigt illustreret med unikke fotos, hjembragt af ekspeditionsdeltagerne. Udgivelsen er støttet af Konsul George Jorck og hustru Emma Jorck’s Fond.

****** "En af de bedste bøger, der gennem tiderne er skrevet om de mange rejser deroppe." – mitfyn.dk

***** (Fem gletsjeristerningerud af fem mulige:)
"Jan O. Kongstad har lavet en formidabel bog – velskrevet og spændende og en oplagt julegaveide til alle, der interesserer sig for Arktis. Det er godt boghåndværk – gennemredigeret og med masser af originale fotos fra ekspeditionen. Oven i købet er bogen forsynet med et solidt noteapparat og redaktionelle bemærkninger og oversigter."
– arcticbusinessnetwork.blogspot.dk


***** "Jan O. Kongstad leverer en saglig og spændende beretning ... Anbefales." – Jyllands-Posten

"Fantastisk læsning. Bogen er skrevet næsten i dagbogs form, men man fryser med dem, sulter med dem, mærker deres frustration, når vejret driller. – god-bog.dk

Forhandles ikke på haase.dk.
Kan købes til ca. 149,00 DKK Her


Presse / Download

Haase Forlag A/S | Løvstræde 8, 2.tv. | 1152 København K | haase@haase.dk | Salgs- og handelsbetingelser